השכרת ציוד מטבח לאירועים – הסוד הגלוי של ענף האירועים: האירוע צועד על קיבתו. הפתגם הידוע לפיו "הצבא צועד על קיבתו", כלומר – תלוי באוכל המוגש לחיילים – נכון גם לענף האירועים המשפחתיים, הציבוריים והעסקיים: הצלחת האירוע תלויה, בין השאר, במזון המוגש לאורחים באירוע. הסוד להגשת מזון טרי וטעים – השכרת ציוד מטבח לאירועים
אירועים הם התרחשות בעלת משתתפים רבים, הדורשת תכנון והיערכות מורכבים, במיוחד נוכח העובדה כי ספקים רבים ונותני שירותים מעורבים בחלקים שונים של הרכבת אירוע רב משתתפים. בין אם מדובר באירועים משפחתיים, ציבוריים או עסקיים – אירוע הוא בהחלט הפקה שדורשת ניסיון ומומחיות על מנת להביא להצלחתו.
אחד הרכיבים הקובעים את הצלחתו של כל אירוע רב משתתפים, הינו ללא ספק המזון המוגש באותו אירוע לאורחים או למשתתפים בו. לעניין המזון באירועים ניתן לגשת באחת משתי צורות, או בשילוב של שתיהן – הגשת מזון מוכן, בדרך כלל כיבוד קל או מזון יבש שאינו דורש בישול או חימום; הגשת מזון מבושל, המכינים אותו או חלק ממרכיביו במקום עצמו.
האסטרטגיה להגשת מזון באירוע תלויה בין השאר בתשתיות הקיימות במקום האירוע:
אם מדובר באירוע בשטח, יש צורך בתשתיות מורכבות למדי על מנת להגיש מזון מבושל ומחומם כראוי; לעומת זאת, אם האירוע מתקיים באולם או בגן אירועים, בדרך כלל ישנו מטבח מובנה במקום המאפשר הכנה של מנות מזון בקנה מידה גדול בתוכו.
גם במקרה שבו ישנו מטבח קבוע במקום האירוע, פעמים רבות ישנם גם דוכני מזון ניידים, פוד טראק ודרכי הגשה של מזון שאינו יוצא מן המטבח המרכזי של המקום. במקרים כאלו, וכמובן באירועי שטח, יש להשתמש בשירותי השכרת ציוד מטבח לאירועים, על מנת לקיים את ההסעדה המתוכננת באירוע עצמו.
השכרת ציוד מטבח לאירועים
ישנן חברות המתמחות בהשכרת ציוד מטבח לאירועים – החל מפריסת מטבחים שלמים בשטחים פתוחים, דרך השכרת אמצעי חימום ובישול למטבחים קיימים, וכלה באספקת כלים שונים לבישול במספר מוקדים באירוע (כגון דוכני מזון לאירועים).
חברות אלו מספקות גם את הציוד, גם את הובלתו ופריקתו, וגם את העמסתו בתום האירוע על מנת להחזיר את הציוד למחסני החברה. לא פעם, הן גם מספקות אנשי מקצוע לתפעול הציוד במהלך האירוע, בדרך כלל בתשלום נוסף עבור מימון שכרם של אותם מפעילי ציוד.
לכן, בעת השכרת ציוד לאירוע, חשוב מאוד לתכנן בדיוק את הציוד הנדרש לכם, על פי תנאי האירוע, מיקומו והאנשים המפעילים אותו. רק לאחר קביעת כל הפרמטרים האלו, תוכלו לקבוע באיזה היקף תשתמשו בהשכרת ציוד מטבח לאירועים באירוע שלכם.
השכרת כלים לאירועים
השכרת ציוד מטבח לאירועים הינו חלק מענף רחב יותר של השכרת כלים לאירועים, שכן כלים וציוד לאירועים כמובן אינם מסתכמים רק בכלי מטבח שונים. כך למשל, השכרת כלים לאירועים יכולה לכלול ריהוט (שולחנות וכיסאות), סכו"ם, פינות ישיבה, מדי טמפרטורה על סוגיהם, דוכנים מעוצבים, מפות שולחן, מפיות ממותגות ועוד.
אם האירוע עצמו מתמקד בנושא או מסר מסויים, כמו למשל באירועים עסקיים או אירועי חברה, ייתכן שתידרש השכרת כלים לאירועים ייעודית וייחודית, למשל של ציוד ממותג או בעל כיתובים מסויימים שיודבקו על גבי הציוד המושכר.
תחום נוסף של השכרת כלים לאירועים הינו כל נושא ההגברה והתאורה. בדרך כלל במקומות המארחים אירועים בדרך קבע, כגון אולמות וגני אירועים, ישנן מערכות הגברה ותאורה, אולם בעלי האירוע עשויים לבחור לתגבר את הציוד הקיים במקום עם אמצעי הגברה ותאורה נוספים, למשל על פי מפרט מסויים הנדרש על ידי אמן שאמור להופיע באירוע, או לפי דרישה של הדי.ג'יי האמור להנעים את זמנם של האורחים במוסיקה.
כמו כן, בחלק מן האירועים רבי המשתתפים נדרשת הצגת סרטון או מצגת, ואז יש להשכיר מסכים המחוברים למדיה אלקטרונית על גביה המצגת נמצאת. יש המכלילים ציוד מסוג זה תחת הכותרת של הגברה ותאורה, ויש הרואים בכך התמחות נפרשת הנדרשת מספק המומחה לתחום זה.
כמו בהשכרת ציוד מטבח לאירועים, כך גם בהשכרת כלים לאירועים ייתכן שתידרשו למספר ספקים – כאשר כל ספק יימדד ביחס למומחיות שלו ולאיכות הציוד שהוא מספק לאירוע. ככל שאלו גבוהים יותר, כך האירוע יהיה איכותי יותר – וגם עלות השכרת הציוד יעלה בהתאם.
דוכני מזון לאירועים
השכרת ציוד מטבח יכולה להיות לא רק עבור המטבח הראשי באירוע, כאמור, אלא גם עבור דוכני מזון לאירועים. דוכני מזון לאירועים, וכן דוכני פוד-טראק, צריכים לעיתים לבשל או לחמם את המזון המוגש בהם רגע לפני הגשתם לאורחים.
כך למשל, בדוכני פיצה לאירועים, בשלב הבופה של תחילת האירוע, לצד הדוכן צריך להיות תנור או טאבון על מנת לחמם את הפיצה לפני הגשתה לאורח המבקש את המנה האיטלקית הידועה. גם בהגשת פסטות ואורז למיניהם נדרשים סירים גדולים ופלטות חימום ניידות עבורם. את כל אלו ניתן להזמין בעת השכרת ציוד לאירועים.
דוכני פוד טראק, שהם בהגדרה דוכנים ניידים ומתנייעים, מצויידים בדרך כלל במיני-מטבח משלהם, אולם לרוב הם ערוכים לשירות לקוחות בקנה מידה קטן או בינוני לכל היותר. באירועים, בעת שיש הרבה מאוד קהל של אורחים, דוכני פוד טראק עשויים להצטרך תגבור של ציוד מטבח: כך למשל, מפעיל פוד טרק יזדקק להשכרת צ'יפסר או מכונת פופקורן, כדי להכין אותם לכמויות גדולות יותר מהרגיל של אנשים.
מזון לאירועים הוא חלק נכבד מהצלחתו של כל אירוע. לצד התכנים של כל אירוע, ובמיוחד באירועים משפחתיים שנראים לעיתים דומים מאוד אחד לשני מבחינת מבנה ותוכן – כל מי שהיה יותר מפעם אחת בחתונה, יודע שלחתונות יש מבנה די קבוע – האורחים יזכרו את האירוע דרך הבטן: איכות האוכל קובעת במידה רבה את הצלחתו, ומבדילה בין אירועים אפילו באותה קטגוריה של אירועים.
לפיכך, חלק נכבד מהצלחת המזון באירוע תלויה בהשכרת ציוד מטבח לאירועים שיהיה איכותי ובעל יכולת להפיק מזון טעים וטוב, שהאורחים יזכרו לזמן רב.