השכרת מקרר תעשייתי – הקוטב הקפוא של כל אירוע

תוכן עניינים

השכרת מקרר תעשייתי – הקוטב הקפוא של כל אירוע! עד לפני כמה עשרות שנים, לא היו מקררים ביתיים.

אנשים היו קונים חבילות קרח על מנת להקפיא מזון ולשמור על טריותו. אולם המקררים התעשייתיים הצטמצמו בממדיהם, והפכו גם למקררים ביתיים הנגישים כיום בכל בית כמעט. המקררים התעשייתיים והביתיים הגיעו גם כציוד מושכר לאירועים – כך החל ענף שלם של השכרת מקרר תעשייתי ואפילו השכרת מקפיא למגוון אירועים ומטרות

מקררים פעם היו מכונות גדולות ומגושמות, שתפסו חדרים שלמים על מנת לקרר את האוויר מספיק על מנת להקפיא מזון ולשמור על טריותו. המקררים הראשוניים היו מקררים מסחריים ותעשייתיים, ולא מקררים ביתיים.

רק עם התקדמות הטכנולוגיה, שהצליחה לצמצם את מימדי המנוע והחללים לקירור, הביאו להמצאת מקרר ביתי במחירים סבירים, עד כדי הפיכת המקרר הביתי למכשיר בסיסי בכל בית כמעט, בטח בעולם המערבי.

כך למעשה, כמו בענפים רבים, המצאות תעשייתיות הפכו למוצר ביתי בסופו של דבר. אולם קרה עוד דבר מפתיע ולא שגרתי בהתפתחות של מקררים: התפתח ענף שלם של השכרת מקררים תעשייתיים לצרכי אירועים רבי משתתפים או מקומות בילוי שונים בהם ישנם אנשים רבים.

השכרת מקרר תעשייתי התאפשרה על רקע צמיחת הצורך לקירור חד פעמי של מזון בקנה מידה גדול, ומהאפשרות הטכנית לשנע מקררים תעשייתיים לכל נקודה, ללא תלות המקום הימצאותם המקורי.

יעניין אותך גם:

השכרת מקרר תעשייתי  – נייח

השכרת מקרר תעשייתי היתה בתחילה תלויה ביכול לשנע מקררים נייחים, התלויים כמובן בחיבור לחשמל, למקום האירוע. על מנת שהקירור בהם יהיה אפקטיבי, היה צריך לשנע אותם אל מקום האירוע מבעוד מועד, הרבה פני תחילת האירוע, על מנת שהקירור יגיע לשיאו בעת הכנסת המזון למקרר ולמעשה יתחיל לקרר את המזון ישר בעת הכנסתו למקרר.

לקוח זמן למקרר תעשייתי, שהינו בדרך כלל גדול מימדים, לקרר את כל החלל הפנימי שלו. לכן בהחלט נדרשות לפחות כמה שעות של קירור, לאחר חיבורו לחשמל במקום המיועד, עד להגעה ל-100% יכולת קירור, לפי טמפרטורת קירור רצויה.

בעת השכרת מקרר תעשייתי נייח, חובה לתכנן מראש את מקום הצבתו, תוך התאמת הגישה לנקודת חשמל מתאימה, וסביבו לבנות את השירותים הנלווים לשימוש במקרר – בישול, הגשה והסעדה.

השכרת מקרר/מקפיא תעשייתי  – נייד

בשנים האחרונות התפתחה תעשייה שלמה של השכרת מקרר תעשייתי נייד, המבוסס על רכבי קירור. יתרונם של אלו על פני מקפיאים תעשייתיים נייחים, נעוץ בתכונה שלהם להגיע כשהם קרים למקום האירוע, בגלל העובדה שהמקרר התעשייתי הנייד פועל כל העת ואינו מנותק כלל מן החשמל.

משאיות קירור מקררות תמידית את התכולה שלהן. הן אינן זקוקות לחיבור חשמל חיצוני, וכשמן כן הן – ניידות, כך שנוח להציבן כמעט בכל מקום. כמובן שיש לתכנן את מקום הצבתן בעת אירוע, כך שהגישה למקרר תהיה נוחה, או על מנת לפרוק את תכולתן אל המקרר הנייח המצוי במקום.

השכרת מקפיא לאירוע

השכרת מקרר לאירוע כרוכה במיומנות מקצועית והקפדה בטיחותית הן מצד בעלי המקום בו מתרחש האירוע, והן על ידי החברות המספקות מקררים תעשייתיים להשכרה.

מבחינת בעלי המקום, יש לקבוע האם יש צורך בהשכרת מקרר נייח או נייד לאירוע. לאחר החלטה בעניין זה, יש כאמור לתכנן את הצבת המקרר האידאלית על מנת להשתמש בו בצורה מיטבית, לפי תוואי המקום והשטח.

שנית, יש כמובן לוודא שישנם חיבורים מתאימים לחשמל במקום, היכולים לעמוד בעומסי החשמל הנדרשים עבור גודל המקרר וצריכת החשמל הייחודית שלו.

שלישית, יש להקפיד על כל נוהלי הבטיחות השונים הכרוכים בשימוש במקרר תעשייתי מושכר באירוע, לרבות בטיחות בחשמל, יציבות המקרר במקום כך שלא יוכל ליפול, ומניעת אפשרות של נעילת עובדים בתוך המקררים הללו.

השכרת מקרר גלידות

סוג פופולרי של מקררים תעשייתיים המושכרים לאירועים הינו השכרת מקרר גלידות. מדובר בדרך כלל במקררים בינוניים עד גדולים, המכילים כמובן סוגים שונים של גלידות המחולקות למשתתפי האירוע עבורו מושכר המקרר.

מקררי גלידות הינם בעלי מאפיינים ייחודיים, למשל בעיצובם: בדרך כלל מדובר במקררים בעלי דלתות עליונות או צדדיות שקופות, דרכם ניתן לראות את סוגי הגלידות השונים המאוחסנים בתוכו.

באופן זה קל להגיע לגלידות הנבחרות על ידי מי שמבקש לקחת ממנו גלידה, וקל גם לנותני השירות לפרט באוזני המתעניינים אילו גלידות זמינות עבורם במקרר עצמו. כמו כן, מקררי גלידות עם דלתות שקופות מאפשרות מעקב קל יחסית על כמות המלאי הזמינה בכל סוג של גלידה במקרר, מה שמאפשר את חידוש המלאי במקרה הצורך עוד לפני שמסתיים היצע הגלידות הפופולריות ביותר במקרר.

כמו כן על מנת להגיש גלידות יהיה הצורך גם בשולחנות, כסאות ישיבה מתקפלים, פטרית חימום חשמלית לחורף הקר ועוד…

השכרת מקפיא

מקפיאים הינם סוגים ייחודיים של מקררים, בעלי כוח קירור גבוה, והמיועדים להקפאה של סוגי מזון הדורשים הקפאה לאורך זמן, כדוגמת בשרים שונים, מאפים ודברי מזון להפשרה מאוחרת לאחר בישולם.

הקפאת מזון מאפשרת את אחזקתו לאורך זמן ממושך של מזון, תוך שמירה על טריותו וטעמו. גם באירועים לעיתים נדרשת השכרת מקפיא, על מנת לשמר מנות בשר ומזון קפואות עד להפשרתן וחימומן לפני הגשתן.

מקררי מקפיא בדרך צורכים יותר חשמל ממקררים רגילים, ולכן יש להיערך לכך בהתאם בעת הצבתם במקום ליד נקודת חשמל מתאימה.

ישנם כאמור מקפיאים נייחים העומדים להשכרה, אותם יש לשנע למקום האירוע מבעוד מועד ולהפעילם כך שיגיעו לשיא הקירור עוד בטרם יוכנס אליהם מזון, וישנם מקפיאים ניידים, הנמצאים על רכבי קירור והקפאה, המגיעים למקום האירוע כשהם כבר מוכנים מיידית להקפאת מזון.

גם בעת השכרת מקפיא ישנן הוראות בטיחות ייחודיות לשינוע, הצבה ותפעול של מקפיא. הוראות אלו נמצאות הן בהוראות היצרן של המקפיא עצמו, והן בהוראות הבטיחות הכלליות החלות על משכירי המקפיא ועל שוכריו.

מאמרים שיכולים לעניין אותך

תוכן עניינים

מלאו את הפרטים ונחזור אליכם בהקדם
iconmail